תזונה אנטי דלקתית

המונח דלקת הוא מונח שנמצא בשימוש רב בימים אלו. קיימים שני סוגי דלקת עיקריים:
1. פרודוקטיבי
2. דיסטרוקטיבי-בדרך כלל מצריך טיפול תרופתי מהיר
המצב הדלקתי הפרודוקטיבי הינו מצב נורמלי שמעיד על התמודדות נכונה של המערכת החיסונית עם עומסים. מצב זה מוכר מכאבי גב ופציעות.
זוהי תגובה רגילה של הגוף. בדרך כלל מלווה בכאב, נפיחות, הגבלת תנועה, אודם או שינוי צבע  כחלק מתהליך ההחלמה ומעידה על התמודדות הגוף וניסיונו לפתור את הבעיה.
תהליך זה יכול להיות חיצוני כדוגמת פצע, חבלה, נפילה, מכה או פנימי כדוגמת החלמה מניתוח, פריצות דיסק וכו'. 
המצב יכול להיות אקוטי (קיים עד שישה חודשים), או כרוני (שישה חודשים ומעלה).
משך זמן הדלקת מכתיב את כמות, אופי ומשך הטיפולים.
הסיבות לדלקת יכולות להיות גנטיות, זיהום אויר, סטרס\לחץ וכו', אבל המרכיב שיש לנו הכי הרבה שליטה עליו הינו התזונה שלנו.
לכן חשוב לדעת אילו מאכלים מעודדים עליה ברמות דלקת בגוף, בעקבות תגובה ממושכת של המערכת החיסונית אליהם.
כמו כן צריך לזכור שהגוף כן צריך רמה מסוימת של תגובה דלקתית על מנת להילחם בדלקות ולהבריא מפציעות. 

לתאום תורים חייגו 077-5152050

ד"ר מירית אסייאג - בית הרופאים  רח' שפרינצק 3 תל אביב קומה 2 חדר 240 
כל הזכויות שמורות לד"ר מירית אסייאג